5 nejlepších destinací pro dovolenou ve městě

Dovolená ve městě je skvělým způsobem, jak si odpočinout od každodenního stresu a načerpat nové síly. Ať už padla volba na vzdálenou metropoli, nebo jen krátký odpočinkový výlet, nemělo by se zapomínat na kvalitní cestovní pojištění, které ochrání před nepředvídanými problémy.

Tallinn

Hlavní město Estonska Tallinn je klenotem Baltského moře. Díky atraktivní architektuře starého města a zábavným atrakcím je Tallinn skvělým místem pro rodinnou dovolenou. Město je plné galerií a butiků s ručně vyráběnými předměty a oblečením. Estonská kuchyně je vydatná a rozmanitá.

Cestovní pojištění do zahraničí je jednou z nejdůležitějších věcí, kterou si zabalit na cesty s sebou.

Najít nejvýhodnější cestovní pojištění na kalkulačce >

V Tallinnu je řada módních restaurací a paštikáren, kde se prodávají chutná domácí jídla za vynikající ceny. Tallinn je oblíbený u módních zákazníků i kulturních nadšenců a je ideálním místem pro odpočinek, nakupování a stravování. Estonštější než Tallinn je už jen Tartu.

Marakéš

Výlet do Marrákeše je potěšením pro všechny smysly. Město se svými uličkami připomínajícími bludiště je stejně rozlehlé jako jeho proslulé súky, což jsou obrovské trhy, kde se prodává vše od látek a módních doplňků až po kožené zboží, maso a dokonce i živá zvířata.

Mísící se vůně kořeněných jídel v parních taginech – tradičním keramickém nádobí – svádějí k ochutnání arabské kuchyně. Oči tančí po pestrých barvách látek a typické severoafrické architektuře. Maximální luxus představuje několik nocí v La Mamounia, nejžhavějším hotelu a lázních v Marrákeši.

Hongkong

Hongkong možná není první místo, které cestovatele napadne, pokud plánuje dovolenou ve městě. Toto významné město v jižní Číně je však ideálním místem pro poznávání požitků Orientu. Jak lépe opustit každodenní rutinu než ponořením se do ruchu pulzujícího města?

V Hongkongu se nachází mnoho luxusních hotelů, takže si lze po náročném dni plném prohlídek a nákupů dopřát pětihvězdičkové hýčkání. Ve městě si přijdou na své i ti, kteří vyznávají nízký rozpočet, protože vynikající autentická jídla stojí jen pár korun. Navzdory rušné atmosféře je Hongkong překvapivě bezpečným místem, takže je ideální pro kohokoli, kdo touží poznat čínskou kulturu.

Philadelphia

Filadelfie, největší město státu Pensylvánie, leží na řece Delaware na severovýchodě USA. Filadelfie, která je domovem Benjamina Franklina, signatáře Deklarace nezávislosti a prezidenta Spojených států, se může pochlubit živou kulturní scénou s rozsáhlými zelenými plochami věnovanými muzeím a uměleckým galeriím. Symbolem americké nezávislosti je zvon Svobody, který je ve Filadelfii atrakcí číslo jedna.

Gurmáni by určitě měli ochutnat dlouhou bagetu zvanou cheesesteak naplněnou tenkými plátky steaku a taveného sýra. Filadelfie je skvělým místem pro odpočinkovou dovolenou v americkém stylu a nabízí spoustu možností, jak trávit volný čas. Je potřeba upozornit na to, že zdravotní péče ve Spojených státech může být drahá a není radno podcenit cestovní pojištění.

Cartagena

Divokou kartou v seznamu pěti nejžhavějších destinací pro městské dovolené je Cartagena, úžasné letovisko na karibské pláži v Kolumbii. Cartagena je ideální pro dovolenkáře, kteří chtějí spojit prohlídku památek a nakupování se sluncem, mořem a pískem.

Město se může pochlubit mnoha stylovými butiky a přepychovými místy k ubytování, jako je například neuvěřitelný hotel La Passion Lounge, který sídlí v úžasném sídle z 19. století. Po setmění si lze vychutnat to nejlepší z latinskoamerické kultury a kuchyně. V Cartageně se nachází spousta restaurací a nočních klubů s pravým kolumbijským jídlem a pitím a latinskoamerickými tanci.

Před tím než člověk vyrazí na dovolenou mimo Evropu, by si měl ověřit, jestli má platný pas. Vyřízení pasu totiž standardně trvá 30 dní. Jinak si musí člověk připlatit.